Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@11:35:36 GMT

گم شدن در هزارتوی مغشوش «بی‌رویا»

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۶۷۴۳

گم شدن در هزارتوی مغشوش «بی‌رویا»

«بی‌رویا» قرار است درامی روانکاوانه درباره جا به جایی هویت باشد اما از یک جایی به بعد مغشوش و آشفته می‌شود و این پراکندگی نمی‌تواند لذت گیر افتادن در یک بازی ذهنی را در مخاطب ایجاد کند.

آرین وزیر دفتری با ساخت «بی‌رویا» اولین تجربه سینمایی بلند خود را روی پرده نقره‌ای رقم زده است. فیلمی متفاوت و روانشناختی که از درام‌های اجتماعی و معمول سینما فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تجربه ساخت چندین فیلم‌کوتاه را در کارنامه کاری خود دارد و در این فیلم که با حمایت هومن سیدی در مقام تهیه‌کننده و سعید سعدی ساخته شده، بازیگرانی همچون صابر ابر، طناز طباطبایی، شادی‌ کرم رودی، مائده طهماسبی و... ایفای نقش کرده‌اند.

«بی‌رویا» داستان بابک و رویا، زن و شوهر جوانی است که با آمدن دختری عجیب و بی‌نام و نشانی زندگیشان بهم می‌ریزد. زن و شوهر جوان عازم مهاجرت به دانمارک هستند اما اتفاقاتی آنها را از این مسیر دور می‌کند و  رویا در یک دنیای تازه به زندگی‌اش ادامه می‌دهد. فیلم تا اواسط مسیرش یک روایت خطی را پیش‌ می‌برد اما ناگهان این قطعه‌های پازل جا به جا می‌شود و دیگر هیچ چیز سر جایش نیست.

«بی‌رویا» قرار است درامی روانکاوانه درباره جا به جایی هویت باشد اما از یک جایی به بعد مغشوش و آشفته می‌شود و هویت خودش هم از دست می‌‍رود تا جایی که تماشای آن آزاردهنده می‌شود و این پراکندگی نمی‌تواند لذت گیر افتادن در یک بازی ذهنی را در مخاطب ایجاد کند.

فیلم به شدت متاثر از نسخه‌های سینمایی خارجی در این سبک و سیاق است؛ چنان‌که وزیردفتری هم اشاره می‌کند کافمن و پولانسکی از فیلمسازان محبوبش هستند و طبیعتاً آثار آنها برای شکل‌گیری فیلمش بی‌تاثیر نبوده است. حتی برخی از قاب‌بندی‌ها در فیلم هم یادآور «پدر» ساخته فلوریان زلر است و در کلیت نیز «ذهن زیبا» و «دیشب در سوهو» را تداعی می‌کند.

با همه این اوصاف اما «بی‌رویا» گاهی گیج کننده و مضمحل می‌‍شود و تنها مهارت طناز طباطبایی در ایفای نقش رویا است که فیلم را یک تنه جمع می‌کند.

نکته جالب اما درباره این فیلم که ظاهراً سازندگان اثر از روی ناچاری به آن تن داده اند، توضیحی چند خطی است که پس از پایان فیلم و تیتراژ نهایی روی پرده می‌آید. در این کپشن به اسکیزوفرنی و شیزوفرنی و شرایطی که این بیماری برای فرد و اطرافیانش به وجود می‌آورد اشاره می‌کند و کل هدف فیلم را یک جا زیر سوال می‌برد! در حالی که بنا به گفته فیلمساز، «بی‌رویا» اصلاً درباره بیماری‌هایی که در این توضیح به آنها اشاره شده نیست و بیشتر درباره مفهوم هویت، تغییر و جابه جایی آن است. طناز طباطبایی نیز در نشست خبری فیلم روی این موضوع تاکید کرد که «در روانِ نقشی که بازی کرده هیچ شیزوفرنی وجود ندارد و فیلم اساساً درباره اسکیزوفرنی هم نبوده بلکه درباره جابه‌جایی هویت است و کپشن در جریان پروانه نمایش به فیلم اضافه شده و دست فیلمساز نبوده است».

اما همچنان جای سوال وجود دارد که چرا هیچ جایی از فیلم نشانه‌ای مبنی بر اختلال هویت شخصیت اصلی داستان دیده نمی‌شود و از اواسط فیلم است که مخاطب متوجه می‌شود با چه جهان آشفته‌ای سروکار دارد.

در حالی که «بی‌رویا» خودش را برای اکران بین‌المللی آماده می‌کند اما همچنان نمایش عمومی و اقبال مخاطبان داخلی نسبت به این فیلم موضوعی مهم است. «بی‌رویا» شاید با یک تدوین مجدد سر و شکل بهتری پیدا کند مضاف بر اینکه سازندگان اثر باید فکری به حال کپشن نهایی و وصله شده به آن هم بکنند تا مخاطب با بالا آمدن تیتراژ و خواندن آن غافلگیر نشود که در فیلم یک چیز دیده اما توضیحات چیز دیگری می‌گوید!

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: چهلمین جشنواره فیلم فجر بی رویا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۶۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش محوری‌ترین دستگاه در شکل‌گیری هویت نسلی است

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: آموزش و پرورش محوری‌ترین دستگاه در شکل‌گیری هویت نسلی است و هر کس باید نسبت به شکل‌گیری هویت نسلی آینده کشور نقش خود را به خوبی ایفا کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، رضا رضایی صبح امروز در مراسم غبارروبی مرقد مطهر شهدا در گلزار شهدای کرمان با بیان اینکه بیانات مقام معظم رهبری در جمع معلمان شور آفرین و انگیزه بخش بود، اظهار داشت: دیدار رهبر انقلاب با معلمان به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم، دریایی از شعف، انگیزه و امید را در فرهنگیان برای اتفاقات خوب آینده ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری عالمانه و با اشراف کامل مسائل و برنامه‌های آموزش و پرورش را در دیدار با معلمان تبیین کردند، افزود: یک نکته قابل تامل این است که بیانات حضرت آقا تکلیفی را برای همه روشن می‌کند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه هر کس باید نسبت به شکل‌گیری هویت نسلی آینده کشور نقش خود را هم خوب ایفا کند، گفت: با توجه فرمایشات حضرت آقا، در شکل‌گیری هویت نسلی آینده محوری‌ترین دستگاه آموزش و پرورش است و همه باید کمک کنند تا مجموعه دستگاه‌ها در زمینه حمایت وظیفه خود را به خوبی ایفا کند.

وی با بیان اینکه سند تحول بنیادین مبنای تمامی برنامه‌ها و فعالیت‌های آموزش و پرورش استان کرمان است، ادامه داد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر تهیه نقشه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین در سال 1402 آموزش و پرورش استان در این زمینه در سطح کشور پیشگام بوده است.

رضایی بیان کرد: مقام معظم رهبری ضمن تاکید بر نقش موثر فرهنگیان در کشور، رسالت خطیر معلمان و آموزش و پرورش را به جامعه فرهنگی، مردم و مسئولان یادآوری کرد و شور نشاط و پویایی را به آموزش و پرورش تزریق کرد.

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب نسبت به اقدامات معاونت پرورشی هم تاکید داشتند، گفت: معاونت پرورشی استان هم باید به صورت جدی نسبت به موضوع دانش آموز با نگاه راهبردی بر اساس ویژگی بومی و منطقه‌ای وارد شود.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • تشییع پیکر شهدای تازه تفحص شده در اصفهان
  • آغاز تشییع پیکر مطهر ۴ شهید تازه تفحص‌شده در اصفهان
  • هویت شهید «مجتبی نادر طهرانی» شناسایی شد
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • اعلام جزئیات تشییع پیکر شهدای تازه تفحص شده در اصفهان
  • هویت ۹۹ درصد رأی دهندگان به صورت الکترونیکی احراز شد
  • پسورد و حقایق جالب آن
  • نقاب پشت نقاب
  • آموزش و پرورش محوری‌ترین دستگاه در شکل‌گیری هویت نسلی است
  • امام (ره) به ایران و ایرانی و اسلام هویت داد